Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (2024)

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (1)

De groei van TikTok en de toenemende populariteit in verschillende leeftijdssegmenten is iets voor de geschiedenisboeken. Als content creator biedt TikTok een uitgelezen kans om een breder publiek dan ooit te bereiken en te binden.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (2)

Er zit echter een addertje onder het gras. De populariteit van TikTok heeft zoveel gebruikers en content creators aangetrokken, en hoewel dit goed is voor het platform, kan het als content creator een hele opgave zijn om opgemerkt te worden door je doelgroep. Een van de belangrijkste opties is het hebben van unieke TikTok-profielfoto-ideeën.

Hoe kun je mensen beter warm maken voor je TikTok dan door leuke, creatieve en unieke profielfoto's te maken?

U kunt uw account extra pit geven door een visueel prikkelende weergave van uw persoonlijkheid samen te stellen. Hier zijn de top 10 ideeën om je creativiteit te benutten en een profielfoto te maken die opvalt.

Wat is PFP voor TikTok?

PFP is de stedelijke afkorting voor een profielfoto. Een PFP voor TikTok is een profielfoto die weergeeft wat de accounteigenaar wil dat het TikTok-account uitbeeldt over zichzelf of zijn merk.

Door zijn ontwerp is TikTok een platform dat creativiteit en boeiende inhoud aanmoedigt. Om ervoor te zorgen dat u uw gewenste publiek bereikt, moet uw profielfoto zo boeiend zijn dat hij hen aantrekt en representatief is voor uw persoonlijkheid en merk.

Creatieve TikTok-profielafbeelding-ideeën

Als je denkt dat creativiteit op TikTok beperkt is tot door gebruikers gegenereerde video's, denk dan nog maar eens na. Trouw aan zijn idealen geeft TikTok gebruikers alle vrijheid en tools die ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat hun TikTok PFP's net zo boeiend zijn als de video's van de gebruiker.

De volgende ideeën voor profielfoto's moeten u en uw kijkers in vervoering brengen. Toch moet je moeite doen en werken aan het perfectioneren van het gekozen concept.

1. Uw foto met transparante achtergrond

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (3)

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je hebt een ideale foto van jezelf, maar de achtergrond is niet geschikt of passend bij je huidige status of merk.

Een effectieve workaround is gewoon de achtergrond verwijderen en vervangen door een transparante. Zo kunnen kijkers tegelijkertijd je TikTok PFP en een featured videoloop zien.

U kunt de achtergrond van een foto verwijderen met gratis tools zoals Wave.video editor en deze later uploaden als uw profielfoto op TikTok.

Transparante achtergrond maken

met Wave.videoProbeer nu!

2. Stripfiguur

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (4)

De meeste mensen gaan naar TikTok om plezier te hebben, te lachen en misschien iets te leren. Een account met een stripfiguur als PFP kan veel aandacht trekken.

Met tal van gratis stockafbeeldingen van stripfiguren heb je keuze te over. Een beter alternatief is het gebruik van een cartoonversie van jezelf.

Je kunt een geanimeerde versie van jezelf maken met de ingebouwde foto-editor van je smartphone, AI-software of andere gratis online editors.

3. Meme PFP

Memes zijn een van de populairste manieren om inhoud te delen op TikTok. Je kunt memes gebruiken in je profielfoto zolang ze relevant, grappig en niet beledigend of ongepast zijn.

Een goede eigenschap van memes is dat je jezelf of anderen in de maling kunt nemen op een manier die waar en eerlijk aanvoelt - maar nooit gemeen. Dit brengt uw speelse of zelfs nuchtere aard naar voren, en uw publiek zal er dol op zijn omdat ze een versie van zichzelf in u zien.

Je kunt grappige memes downloaden en gebruiken op je TikTok PFP. Maar het kan zijn dat je toestemming moet vragen, vooral als de memes auteursrechtelijk beschermd zijn.

Een beter alternatief is om je eigen memes te maken. Gebruik een gratis online editor zoals Wave.video, pas relateerbare en grappige meme-inhoud aan op een afbeelding naar keuze en upload deze als je TikTok-profielfoto.

4. Esthetisch beeld

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (5)

Een foto is esthetisch als het een lust voor het oog is. Het is meestal erg kleurrijk en heeft veel contrast, waardoor het zich onderscheidt van andere foto's op je kanaal.

U kunt esthetische beelden van weelderig grasland, indrukwekkende architectuur of huisdieren vinden als gratis stockbeelden op Wave.video en andere online bronnen.

5. TikTok standaard profiel foto

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (6)

Dit is wat er op je TikTok profiel staat voordat je iets uploadt naar het account. Het is nog steeds mogelijk om de standaard "lege" profielfoto te gebruiken als je TikTok PFP.

U kunt echter ook de standaard profielfoto bewerken en mooie elementen toevoegen om hem te laten opvallen zonder dat u uw foto hoeft te uploaden naar het platform.

6. Anime Karakter

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (7)

Welk spel of welke emotie je ook wilt oproepen, de kans is groot dat er een animatiefiguur is die dat perfect belichaamt.

Anime heeft ook veel toegewijde fans, dus je zult nooit zonder publiek komen te zitten voor je TikTok.

7. Schattig dier

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (8)

Wie houdt er niet van pelsbaby's? Ze zijn schattig, knuffelbaar, en hebben zoveel energie dat je er onmogelijk genoeg van kan hebben.

Als je vastzit of niet zeker weet wat je moet gebruiken als je TikTok PFP, maak dan snel een foto van je huisdier en voeg die toe aan je TikTok. Het beste hieraan is dat je het niet veel hoeft te bewerken. De schattigheid spreekt voor zich, en je publiek zal erdol op zijn.

Heb je geen huisdier? Geen probleem; praat met vrienden of familie en vraag of je een foto van hun bontje mag gebruiken als je TikTok PFP. Het ergste wat ze zullen doen is nee zeggen.

Je kunt ook gratis stockbeelden van schattige dieren gebruiken als je TikTok PFP.

8. Memoji

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (9)

In plaats van de moeite te nemen om een professionele fotograaf in te huren, kun je een Memoji gebruiken op je TikTok PFP.

Memoji's zijn gepersonaliseerde versies van animoji's. Een Animoji lijkt bijna op emoji's, alleen zijn ze een bijna identieke maar geanimeerde kopie van je gezicht.

Helaas is deze optie beperkt tot Mac- of iOS-gebruikers.

9. Abstract beeld

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (10)

Een abstracte afbeelding is een kunstwerk dat op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. De kunstenaar gebruikt zijn fantasie om een beeld te creëren dat geen definitieve vorm heeft. Dit type schilderij is de laatste jaren steeds populairder geworden, en het is gemakkelijk te zien waarom!

In plaats van een levendig beeld als uw PFP, laat uw publiek zelf bepalen wat het beeld betekent. Het is een leuke oefening voor uw publiek en onderscheidt u als persoon of merk.

Heb je abstracte foto's of kunst die je een tijd geleden hebt geschilderd, en liggen ze in huis? Scan ze naar een digitaal formaat of maak een mooie foto met je telefoon of camera.

Ook kunt u online of in de uitgebreide collectie van Wave.video gratis abstracte stockfoto's vinden.

10. Uw logo

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (11)

TikTok is een en al fun en vibes, maar dat betekent niet dat je je merk niet op het platform kunt vermarkten. Hoewel het misschien een beetje onorthodox lijkt, kan het logo van je merk een geweldige TikTok-profielfoto zijn.

Als u ervoor kiest om uw logo te gebruiken als TikTok PFP, zorg er dan voor dat het het volgendeheeft voor effectieve resultaten:

 • Visueel aantrekkelijk. Voordat u het aan uw PFP toevoegt, moet u zich afvragen of het logo de esthetiek heeft om kijkers aan te trekken. Een onbevooroordeelde mening van een derde partij kan u hiermee op het juiste spoor zetten.
 • Het is eenvoudig. Probeer niet te veel in het logo te proppen om uw kijkers niet te overweldigen en de visuele aantrekkingskracht te behouden.
 • Consistentie. Zorg ervoor dat het logo dat u gebruikt als uw TikTok-profielfoto hetzelfde is als het logo op uw website, briefpapier en andere platforms.
 • Kenmerken uw merkidentiteit. Een goed logo moet duidelijk maken waar het merk voor staat. Een bouwbedrijf kan bijvoorbeeld een klein huis of een bouwgerelateerd pictogram als logo hebben.

Een transparante TikTok PFP maken met Wave.Video

Wave.video heeft een handige video- en fotobewerkingstool waarmee je een transparante TikTok PFP kunt maken.

Meld u eerst aan voor een gratis account op Wave.video of log in op uw account als u een bestaande gebruiker bent. navigeer naar het gedeelte "Mijn projecten" door te klikken op de knop "Mijn projecten" in de rechterbovenhoek van de homepage.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (12)

Verplaats de cursor naar de knop Maken. Selecteer de optie Blanco afbeelding in het dropdown menu dat verschijnt.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (13)

Kies het beste formaat, in dit geval het 9:16 Story-formaat, dat het beste werkt voor TikTok.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (14)

Klik in de editor op het + teken en upload de afbeelding waarvan u de achtergrond wilt verwijderen.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (15)

In Wave.video zijn er 5 opties om mee te beginnen:

 • Gebruik voorraadbibliotheek
 • Upload de afbeelding van uw computer
 • Gebruik een van je projecten
 • Begin met een effen kleur
 • Pas een transparante achtergrond toe

De meeste mensen kiezen ervoor hun eigen foto's te gebruiken voor een PFP, dus laten we beginnen met het uploaden van een foto uit uw computerbibliotheek.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (16)

Klik in de sectie Uploads op de blauwe knop Uploaden. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u een afbeelding kunt vinden waarvan u de achtergrond wilt verwijderen. Upload hem naar uw Wave.video-bibliotheek, kies hem uit de lijst en druk op de knop + Instellen.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (17)

In Wave.video editor kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en genieten van verschillende bewerkingsopties; achtergrond verwijderen is er een van. Aan de linkerkant van het scherm kiest u de sectie Bewerken; rechts vindt u de knop Achtergrond verwijderen. Wacht tot het systeem de afbeelding heeft gescand en verwijder de achtergrond.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (18)

Als de bewerking achter de rug is, kunt u de laatste hand leggen aan de afwerking.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (19)

Om het project te voltooien, klikt u op de blauwe knop Publiceren in de rechterbovenhoek en kiest u Afbeelding downloaden.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (20)

Gefeliciteerd! Je hebt de laatste stap bereikt. Kies nu het formaat van je afbeelding (JPG, PNG of GIF). Als je wilt dat de afbeelding een transparante achtergrond heeft, kies je het PNG-formaat en vink je Transparante achtergrond aan. Druk vervolgens op Genereren, en de uiteindelijke afbeelding is klaar om gedownload te worden.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (21)

Klik op Download, en voel je vrij om de foto als PFP te gebruiken op alle sociale media die je maar kunt bedenken.

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (22)

Als u meer wilt weten over het verwijderen van achtergronden, kunt u ook ons kennisbankartikel Hoe verwijder ik een afbeeldingsachtergrond lezen.

Hoe verander je je profielfoto op TikTok?

TikTok is veruit een van de eenvoudigste toepassingen om te gebruiken. De intuïtieve functies maken alles naadloos, of het nu gaat om het uploaden van een video, het verwijderen van een video, het bewerken of het taggen van vrienden.

Dit is hoe je in een paar eenvoudige stappen je TikTok PFP verandert:

 1. Installeer eerst TikTok op je smartphone. De applicatie laadt meestal op het tabblad Home.
 2. Tik op het pictogram Profiel in de rechterbenedenhoek.
 3. Tik op uw profielafbeelding, en tik vervolgens op de knop Bewerken of "pennensymbool".
 4. U wordt naar uw galerij geleid, waar u een nieuwe profielfoto kunt kiezen.
 5. Snijd de nieuwe profielfoto naar eigen inzicht bij en tik op Opslaan.

Voila, je hebt nu een gloednieuwe TikTok profielfoto.

Laatste gedachten

Sinds de lancering heeft TikTok veel stof doen opwaaien in de sociale media. Het heeft zelfs een niche voor zichzelfgecreëerd. De korte video leek een tijdje geen groot succes, dankzij de ineenstorting van Vine, maar techreuzen haasten zich nu om munt te slaan uit dit onderschatte juweeltje.

Het unieke algoritme van TikTok verdient ook krediet voor het succes van het platform. Zowel makers als gebruikers hebben altijd iets om blij van te worden met TikTok. Maar als TikTok groeit in populariteit, betekent dat alleen maar dat er meer makers aan boord komen, dus meer concurrentie voor bestaande contentmakers.

Toch blijft de groei niet beperkt tot makers, want het gebruik van TikTok zal de komende jaren naar verwachting toenemen. Als je het beste uit je inspanningen als maker wilt halen, is het van vitaal belang om unieke TikTok-profielfoto-ideeën te hebben om kijkers te boeien en hen ertoe aan te zetten je video's te bekijken.

Onderwerpen:

 1. TikTok

Word lid van onze nieuwsbrief - het is gratis!

We plaatsen alleen de goede dingen

Top 10 creatieve TikTok-profielafbeeldingen - Wave.video Blog: Latest Video Marketing Tips & News (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5532

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.