Kitten speeltjes: Ontdek hier 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (2024)

Katten zijn speelse dieren die tot op latere leeftijd nog altijd kunnen spelen. Spelen is trainen voor wat later in het leven nodig is. Er moet een plek zijn om te spelen, iets om mee te spelen en mensen of andere katten die de kat kennen en waarmee hij of zij kan omgaan. Spelen met kitten speeltjes, geeft de kat de mogelijkheid om zich sociaal, emotioneel, fysiek en intellectueel te ontwikkelen.

In dit artikel nemen wij jou mee in de beste kitten speeltjes van 2024. Ook nemen wij je mee in waarom je een kittenspeeltjes moet kopen en waar je op moet letten bij je aankoop.

We sluiten af met de meest gestelde vragen over kitten speeltjes Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Inhoudsopgave

 1. De beste 15 kitten speeltjes van 2024!
 2. Onze top 5 kitten speeltjes!
  • Make me purr kitten speeltjes
  • Cat-it Senses 2.0 play circuit
  • Laserpen Kitten
  • Kittenpakket speelgoed
  • Kattenhengel kitten speeltjes
 3. Waarom luisteren naar ons?
 4. Wat zijn kitten speeltjes en waar gebruik je het voor?
  • Muizen of ballen
  • Denk spelletjes
  • Dozen en papier
  • Hengels met veren en touwtjes
  • Kattentunnel
  • Krabpalen
 5. Waarom kitten speeltjes kopen?
  • Voordelen van kitten speeltjes
   • Band versterken
   • Speelgoed voor kittens gaat verveling tegen
   • Overgewicht voorkomen
   • Gezond gebit
  • Voor elke kitten geschikte speeltjes voor kittens
 6. Kitten speeltjes kopen? Houd hier rekening mee.
  • Materiaal
  • Karakter van je kitten
  • Wissel speeltjes voor kitten af
  • Ervaringen van andere mensen
  • Prijs
 7. Speeltjes voor kittens: FAQ

De beste 15 kitten speeltjes van 2024!

Bij al onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit. Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in het beste kittens speelgoed van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke ga jij kopen voor jouw kat?

Zit hier niet jouw favoriete kitten speeltje bij? Geen zorgen, bol.com heeft meer dan 700 verschillende kitten speeltjes in zijn assortiment!

Onze top 5 kitten speeltjes!

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5 met speelgoed voor kittens op basis van reviews en ervaringen van andere katteneigenaren.

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere katten eigenaren ook fijn vinden.

Make me purr kitten speeltjes

Deze kittens speeltjes van make me purr zijn een van de schattigste speeltjes voro jouw kitten! Ze zijn handgemaakt in Japan en komen in veel verschillende uitvoeringen. Dit zijn katjes, maar er zijn ook bijvoorbeeld koeien en wolkjes. Ook al is je kat een volwassen kat, hij kan dan nog steeds met dit kattenspeelgoed spelen!

In dit speelgoed voor kittens zit biologisch kattenkruid, dit maakt het speeltje een stuk aantrekkelijker voor je kitten! Goed voor uren speelplezier.

Te schattig.
Allebei de katten zijn er weg van. De speeltjes zijn zo lief om te zien en hebben al kennisgemaakt met de hoeken van de kamer.

Alma21

Cat-it Senses 2.0 play circuit

Catit Senses 2.0 Play Circuit is een vlakke en extra lange speelbaan voor je kat. Deze baan stimuleert het jachtinstinct van je kat en kan door middel van de losse tunneltjes in een andere vorm gebouwd worden. De baan heeft een totale lengte van 135 cm.

Dit circuit is een speelbaan voor je kitten. De baan zal het oer en jachtinstinct van je kitten stimuleren. De baan is gemaakt van losse tunnels die je elke keer in een andere soort vorm kan neerleggen op tafel. In de baan zitten balletjes waar je kitten met zijn pootjes door de gaten tegenaan kan slaan en kan achtervolgen. Je kitten zal je dankbaar zijn voor dit speelgoed!

Mijn kat heeft veel plezier van de racebaan. In elkaar zetten is erg makkelijk en het is een goede kwaliteit. Het uit elkaar halen van het groene gedeelte, dat telkens half los ging, was echter wat moeilijker.

Mariskaya

Laserpen Kitten

Het is waarschijnlijk wel bekend voor je, de laserpen voor je kat! Niet alleen volwassen katten vinden dit geweldig maar ook kittens. Ze gaan achter het lampje aan en zullen niet stoppen tot ze hem hebben gepakt met hun pootjes.

Deze laserpen heeft 7 verschillende standen, waaronder 5 plaatjes een zaklamp en uv-licht optie. De laserpen voor je kitten kan tot wel 50 meter schijnen, je hebt er dus genoeg aan voor in huis! Hi jis oplaadbaar via een usb kabeltje

Handzame laser pen die niet te veel fel is voor de ogen van de kat. Leuke figuurtjes die erg duidelijk te zien zijn. Kat speelt er graag mee. Zaklamp is mooi fel ook. Kan nog niets zeggen over hoe lang de batterijen mee gaan. Na 2 weken doen ze het nog.

Bramskoo

Kittenpakket speelgoed

Dit is kittenpakket speelgoed wat wel bestaat uit 23 delen! Er zitten veel verschillende kittenspeeljtes in waaronder: laserlampjes, bewegende vis, kattenmuisjes, kattenballetjes en kattenhengels. Als je in een keer je kitten blij wilt maken is dit kittenpakket de beste aankoop!

Mijn kat vindt het top! De reacties van haar zijn soms echt hilarisch, en ze blijft nieuwsgierig. Aanrader!

MarjanvandeWater67

Kattenhengel kitten speeltjes

Deze kattenhengel is gemaakt voor katten van alle leeftijden! Dus ook fijn speelgoed voor jouw kitten voor nu, maar ook voor als hij ouder is.

De 2 kattenhengels hebben 10 verschillende speeltjes die aan de hengel gehangen kunnen worden. Zo kan je je kitten altijd verrassen met nieuw speelgoed. De hengel is uitschuifbaar en is helemaal uitgeschoven 95 cm lang.

Degelijke inschuifbare hengels. Wordt veel mee gespeeld, door kinderen en katten, blijft heel.

MuffinMuffin

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste speeltjes kitten, hebben we de allerbeste producten onder de loep genomen. Vele reviews zijn doorgenomen, hierbij hebben we naar zowel de positieve als negatieve reviews gekeken. We bekijken onder andere de volgende punten:

 • Prijs van het product
 • Kwaliteit aan de hand van de reviews
 • Specificaties en mogelijkheden van het product
 • Aantal reviews van kopers
 • Hoogte van de beoordeling

Door dit op deze manier aan te pakken, hebben we een mooie lijst van goede producten samengesteld. Op die manier kan jij de beste kittens speelgoed voor jouw situatie vinden.

Na het bekijken van de bovenstaande producten, heb je een goed idee van wat het beste speelgoed voor kittens is. Het kan moeilijk zijn om kitten speeltjes te kiezen uit de vele beschikbare soorten, groottes en materialen.

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je besluit het product te kopen. Dit artikel is bedoeld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wat is zijn goede kitten speeltjes? Daar zullen we hieronder op ingaan.

Kitten speeltjes: Ontdek hier 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (16)

Wat zijn kitten speeltjes en waar gebruik je het voor?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat kitten speeltjes zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Jonge katjes hebben kitten speeltjes nodig die speciaal ontworpen zijn voor kleine katten. Kittens houden van jagen, klimmen, verbergen, sluipen en het brengen van prooien. Om deze sluipende jachtactiviteiten in huis te stimuleren, is het fijn om speelgoed voor kittens aan te schaffen.Er is een gigantische keuze uit speelgoed voor kittens zoals;

Muizen of ballen

Hiermee kan de kat uren lang plezier hebben en leren jagen. Muizen zien er vaak heel levensecht uit. Dit trekt de aandacht van de katachtigen en zorgt ervoor dat ze door het huis bewegen. Je hebt muizen en ballen in verschillende modellen en materialen zoals rubber, vilt, sisal, doek, met hangende veren en zelfs met een afstandsbediening. Ook bestaan er muizen en ballen met catnip. Het kruid waar katten verzot op zijn en die ze rustig maakt. Catnip speeltjes kitten zijn dus een goede keuze.

Denk spelletjes

Deze speeltjes voor kittens zijn ontworpen om de nieuwsgierigheid en de mentale scherpte van de kat te stimuleren. Als ze de puzzel oplossen, ligt er vaak een beloning op ze te wachten. Zo worden ze gestimuleerd om te spelen, denken en krijgen ze erna een lekker snoepje.

Dozen en papier

Katten willen zich graag verstoppen en dat kan heel goed in een doos. Papier willen ze graag kapot maken. Het is zelfs bewezen dat katten zich ontstressen als ze in een kartonnen door gaan liggen. Krabkarton katten zijn dan ook een goede keuze voor je kitten.

Hengels met veren en touwtjes

Deze kattenhengels zijn ook erg succesvolle kitten speeltjes. Door de hengel heen en weer te bewegen, kan de kitten het veertje proberen te vangen. Net een echt prooi!

Kattentunnel

Dit kittens speelgoed motiveert kittens om zich te verstoppen en rond te rennen. Zo kunnen ze heerlijk bezig zijn met elkaar of verstoppertje spelen met jou als eigenaar.

Krabpalen

Ook is het verstandig om speeltjes voor kittens te kopen die het beestje laten klimmen of helpen om tegemoet te komen aan de natuurlijke drang van de kat om de nagels te scherpen. Als je een krabpaal koopt, blijft de kitten weg van je mooie meubels en andere objecten in de kamer om de nagels te krabben. Er zijn veel modellen van kattenkrabpalen te koop.

Kitten speeltjes uitzoeken voor je kleine kitten kan echter best wel lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende maten, kleuren en soorten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze voor jouw kat!

Waarom zou je dan speelgoed voor je kitten moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de alinea hieronder even bij stil.

Kitten speeltjes: Ontdek hier 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (17)

Waarom kitten speeltjes kopen?

Nu je weet wat kittenspeeltjes zijn én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je dit product zou moeten kopen. Hieronder nemen wij je mee in de belangrijkste voordelen die een speeltjes voor kittens hebben!

Katten houden van spelen en doen dit bijna hun hele leven. Om deze reden is het erg belangrijk dat het katje veel kittens speelgoed heeft, waarmee het natuurlijke gedrag wordt gestimuleerd. Vooral katten die alleen wonen, zonder andere soortgenootjes of die baasjes heeft die veel van huis zijn, is het belangrijk dat er speeltjes kittens in huis zijn.

Kitten speeltjes zijn niet alleen om mee te spelen, ze zijn ook cruciaal voor een kat om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen en sociale vaardigheden te leren. Kittens worden geboren met sterke instincten die hen helpen te overleven in het wild. Een huiskat kan zijn/haar instinct echter nooit helemaal vertrouwen omdat het niet echt heeft leren jagen. In plaats daarvan is het spelen met speelgoed voor kittens een manier om dit instinctieve gedrag te stimuleren. Wanneer een kitten bijvoorbeeld met een speelgoedmuis speelt, kan het sluipen, gooien en vangen. Het leert te jagen door met kitten speeltjes te spelen.

Voordelen van kitten speeltjes

Er zijn veel verschillende voordelen waar je rekening mee kan houden als je kitten speeltjes voor je kitten gaat aanschaffen. Hieronder hebben wij de voordelen voor je op een rij gezet!

Band versterken

Wanneer je samen met je kitten speelt met speelgoed kittens, dan helpt dit om een ​​sterke en blijvende band tussen jullie te ontwikkelen en krijg je een zelfverzekerder en gelukkigere kitten die jou ongetwijfeld zal vertrouwen en van je zal gaan houden.

Speelgoed voor kittens gaat verveling tegen

Over het algemeen is een kat een huisdier dat zelden het huis verlaat. Ze voelen zich prettig in huis, een ruimte die ze zich eigen maken en waarin ze geborgenheid en stabiliteit vinden. Soms kan deze routine echter saai zijn voor het kitten, dat stimulatie en beweging nodig heeft. Wanneer je zorgt voor speeltjes voor kittens dan kan dit voorkomen dat de kitten zich gaat vervelen.

Overgewicht voorkomen

Overgewicht is een van de belangrijkste gevolgen van het gebrek aan beweging van een huiskat, naast de eerder genoemde verveling, is het risico op overgewicht, met de daaruit voortvloeiende schade die kan leiden aan de gezondheid van je viervoeter. Om deze reden is speelgoed kittens dus ook heel belangrijk. Door te spelen met speeltjes voor kittens, blijft het kitten actief en in beweging door te rennen en springen van de ene plaats naar de andere.

Gezond gebit

Bij kittens is het ook belangrijk om na te denken over kauwspeeltjes. Er bestaat speelgoed voor kittens die de kleintjes helpen hun tanden te versterken en het mogelijke ongemak dat ze kunnen voelen tijdens het wisselen van tanden, te verlichten. Daarnaast kan het met deze speeltjes kittens de tanden poetsen en het tandvlees masseren. Kauwspeeltjes zijn zeker goed kittens speelgoed om de mondhygiëne van katten te regelen en in de gaten te houden.

Voor elke kitten geschikte speeltjes voor kittens

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere kat wel een geschikt kitten speelgoed kan vinden. Zoals je bovenin in het artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende soorten, kleuren groottes en materialen.

Juist vanwege het grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw kat of kitten past. Met dit artikel proberen we jou een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je kitten speeltjes zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je speeltjes kitten gaat kopen? Lees snel verder, want dat ga je in de volgende alinea lezen!

Kitten speeltjes: Ontdek hier 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (18)

Kitten speeltjes kopen? Houd hier rekening mee.

Als je van plan bent om speeltjes kitten te gaan kopen is het wel belangrijk te weten dat je altijd goed moet kijken naar het product dat je wilt aanschaffen.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat jij een goede keuze kan maken.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten, hieronder opgesomd.<

Materiaal

Het meeste speelgoed dat je in de handel kunt kopen, is ook geschikt voor kittens. Zorg er echter voor dat het speelgoed kittens stevig genoeg is om je kitten in te laten bijten. Maar, ook dat er geen gifstoffen in de speeltjes voor kittens zitten en scherpe randen je speelgoed kittens gevaarlijk maken.

Kleine onderdelen aan speeltjes voor kittens kunnen een gevaar vormen omdat je viervoeter deze kan inslikken. Dus hecht veel waarde aan duurzaam speelgoed kittens van goede kwaliteit. Het speeltje kitten moet in alle spelsituaties veilig zijn, zodat het katje zichzelf niet kan verwonden.

Karakter van je kitten

Daarnaast zijn katten individuen en wat ze leuk speelgoed vinden, kan per kat verschillen. Probeer daarom verschillende soorten speelgoed voor kittens uit. Zo bestaan er bewegende kattenspeeltjes, speelhengels, laserpennen en ook merkspeelgoed zoals Kong kattenspeeltjes. Als het eerste speeltje niet echt leuk wordt gevonden, dan kan je altijd nog een andere uitproberen.

Katten zijn speelse wezens, dus als het niet met het kitten speeltje wil spelen dat je hebt gekocht, was het misschien niet de juiste soort. Houdt daarom bij het kiezen van speelgoed voor je kat rekening met het karakter van je kat. Let op het gedrag van je kat wanneer je met hem of haar speelt en kijk wat het motiveert. Hierdoor leer je de kitten kennen en weet je snel wat het favoriete speeltje van je harige beestje is.

Wissel speeltjes voor kitten af

Om te voorkomen dat je kitten is uitgekeken op de speeltjes voor kittens en er geen uitdaging meer in kan vinden, is het verstandig om de kitten speeltjes af en toe te vervangen. Hierdoor blijft je kitten spelen. Kittens vinden kittens speelgoed interessant dat ritselt, over de vloer rolt of op een andere manier beweegt. Kitten speelgoed hoeft niet duur te zijn. Wat telt is de hoogst mogelijke kwaliteit.

Vanaf de eerste levensmaanden moet je een kitten stimuleren met speeltjes waarmee hij zijn jachtinstinct kan ontwikkelen. Door hem het juiste kittens speelgoed te geven en tijd door te brengen met passende activiteiten, zal hij zich beter ontwikkelen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken.

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan eigenlijk wel vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kat gaat aanschaffen

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een kitten speeltje begint vanaf zo’n €5,- en kan oplopen tot ongeveer €35,- voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Kitten speeltjes: Ontdek hier 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (19)

Speeltjes voor kittens: FAQ

Bijna alle vragen zijn nu beantwoord over dit product. De meest gezochte vragen hebben wij hieronder voor je uitgewerkt in een faq. We hopen dat hierna al je vragen over dit product zijn beantwoord!

Waarom speelt een kitten?

Het is belangrijk om kittens vanaf jonge leeftijd te stimuleren om met speciaal kattenspeelgoed te spelen, zodat ze hun jachtinstinct kunnen ontwikkelen. Door hen geschikte speeltjes te geven en tijd door te brengen met passende activiteiten, kunnen kittens zich beter ontwikkelen. Zorg ervoor dat er vanaf de eerste dag dat de kitten bij je thuis is verschillend kattenspeelgoed beschikbaar is. Dit stelt de kitten in staat om zichzelf bezig te houden en tegemoet te komen aan de natuurlijke drang om te bewegen en te jagen. Dagelijks spelen met kattenspeelgoed kan stress en agressie verminderen, het zelfvertrouwen vergroten en de kitten fit en behendig houden. Het spelen met kattenspeelgoed zorgt voor een blije en plezierige kat, terwijl verveling kan leiden tot ongewenst gedrag.

Waarom bijt een kitten?

Als je kitten bijt, moet je eerst de oorzaak van het gedrag vinden, aangezien agressie niet altijd de reden is. Bijten kan vaak een uiting zijn van angst of stress, of het kan voortkomen uit verveling door gebrek aan afwisseling. Wanneer je kitten tijdens het spelen met speeltjes in je vingers of handen bijt, stop dan meteen met spelen en negeer de kat gedurende 5-10 minuten zonder interactie. Negeer het bijten consequent, zodat de kitten leert dat ongewenst gedrag wordt genegeerd. Leer je kitten ook op jonge leeftijd om niet te bijten of te krabben door speeltjes voor kittens aan te bieden en “nee” te zeggen als het op je vingers kauwt.

Welke speeltjes zijn het meest geschikt voor kittens?

Kittens genieten van speeltjes die hun jachtinstinct stimuleren, zoals balletjes, pluche speeltjes en hengels met veren. Deze speeltjes bootsten prooien na en moedigen actief spel aan.

Moet ik toezicht houden wanneer mijn kitten met speeltjes speelt?

Ja, toezicht is belangrijk om de veiligheid van het kitten te waarborgen. Kittens kunnen soms speeltjes kapot bijten en kleine stukjes inslikken. Zorg ervoor dat het spel plaatsvindt in een veilige omgeving en let op dat het kitten geen gevaarlijke handelingen verricht.

Kan ik speeltjes met kattenkruid aan mijn kitten geven?

Kattenkruid kan een positieve reactie veroorzaken bij sommige katten, maar niet alle kittens reageren erop. Controleer of het veilig is voor kittens en observeer hun reactie op kattenkruidspeeltjes. Sommige kittens kunnen er erg opgewonden van worden, terwijl anderen er nauwelijks op reageren.

Waar kan ik kitten speeltjes kopen?

Kitten speeltjes zijn verkrijgbaar in dierenwinkels, online winkels en bij sommige dierenartspraktijken. Kies voor speeltjes die specifiek zijn ontworpen voor kittens, met aandacht voor veiligheid en kwaliteit.

Kortom, kittens speelgoed is een prima aanschaf als we willen dat onze kleine harige vrienden, thuis plezier hebben, zowel alleen als spelend met ons.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Zo niet, horen we dat graag in de comments. Ook als je iets aan dit artikel hebt gehad, horen wij dat graag.

Kitten speeltjes: Ontdek hier 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5313

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.